Виготовлена на сучасному виробництві суха будівельна суміш — це точно вивірений склад, який включає в’яжучу основу, що надає необхідну пластичність у поєднанні з міцністю, і дрібнофракційний наповнювач, що застосовується в якості розчинника для створення об’єму. Додатково до нього можуть приєднуватися добавки для отримання специфічних властивостей, наприклад, стійкості до низьких температур, підвищеної щільності, клейкості або вологонепроникності.

Дійсно якісні будматеріали не замішуються «на око» безпосередньо перед початком робіт, а виготовляються на високотехнологічних виробництвах за спеціально розробленими формулами, що забезпечує відмінні характеристики. Сухі будівельні суміші WARMIX служать яскравим прикладом такого продукту. Вони й багато інших аналогів випускаються в широкому асортименті позицій, різних за складом, призначенням, галузями застосування.

Щоб не помилитися з вибором і купити матеріал точно відповідний специфіці будівельно-ремонтних робіт, необхідно розібратися в основних критеріях класифікації.

Види сухих будівельних сумішей (СБС) за типом в’язкої основи

Цементні. Найбільш поширений варіант, який має універсальне застосування. Висока опірність механічній дії, стійкість до перепадів температур робить такі суміші ідеальними для зовнішніх робіт. За умови додавання пластифікатора, що підвищує еластичність, можуть застосовуватися для внутрішньої обробки.

Гіпсові. Матеріали на такій основі відрізняє невелика вага, пластичність, висока адгезія, тепло- і звукоізоляція. Це робить їх незамінними в ході проведення внутрішніх ремонтних робіт: шпаклівки, штукатурення, вирівнювання різних поверхонь. Головне, не використовувати гіпс у приміщеннях із вологістю більше 60 %.

Вапняні. Призначені переважно для внутрішнього оздоблення, так як мають підвищені ізоляційні властивості. Додатковий плюс – паропроникність, яка забезпечує підтримання комфортного мікроклімату в приміщенні в будь-яку погоду.

Іноді склад сухих будівельних сумішей може бути змішаним і включати два типи в’язкої речовини, однією із яких найчастіше виступає цемент. Вони використовуються переважно для монтажу облицювання з кераміки, каменю.

Класифікація СБС за призначенням

Також сухі будівельні суміші поділяють за призначенням. Щоби не заплутатися в різноманітності і зробити правильний вибір, ми розповімо про кожен вид.

  • кладочні. Найбільш міцні, довговічні суміші, які використовуються в будівництві для облаштування фундаментів невеликих будівель, зведення будівель із цегли, бетонних і піноблоків. Їх відрізняють термо- і морозостійкість, здатність протистояти впливу опадів і значним механічним навантаженням;
  • штукатурні. Призначені для виконання оздоблювальних робіт як зовні, так і всередині будівель, де використовуються для захисту фасадів, стін, стель від зовнішнього негативного впливу. Їх основне призначення — вирівнювання поверхонь, закладення тріщин, інших дефектів, нейтралізація перепадів. Штукатурні сучасні сухі будівельні суміші відрізняє високий ступінь адгезії, міцність, пластичність;
  • шпаклювальні. Застосовуються переважно в якості фінішного покриття для створення ідеально рівної поверхні стін, перегородок, стель. Для них характерна низька гігроскопічність і пористість, висока стійкість до зношування, швидке схоплювання і висихання. Окрему категорію складають декоративні СБС, у які часто додають мінеральну крихту. Їх головне призначення — створення оригінального дизайну за рахунок формування об’ємних елементів, фактури;
  • затирочні. Максимально пластичні матеріали, використовувані для маскування невеликих тріщин та швів. Сучасні технології дозволяють випускати їх у широкій колірній гамі;
  • клейові. Це будівельні суміші, види яких надзвичайно різноманітні, як і область застосування. Вони необхідні для максимально міцної фіксації на вертикальних, горизонтальних поверхнях різних облицювальних, панельних, листових матеріалів (плитки, армуючої сітки, ДВП, ГВЛ, мозаїки і т.д.) Залежно від призначення комбінуються з різними модифікуючими добавками, які надають певні властивості: морозостійкість (для зовнішньої обробки), непроникність для вологи (для обшивки саун, басейнів), підвищена адгезія (для роботи з важкої облицюванням), еластичність (для фіксації на рухомих конструкціях);
  • ізоляційні. Основна мета обробки поверхонь цими складами полягає в забезпеченні різних ступенів захисту: від проникнення холоду, шуму, утворення грибка, цвілі, загоряння, пошкодження комахами і т.д.;
  • підлогові. Такі будівельні суміші сухі призначені для заливки стяжки під покриття (плитку, ламінат, лінолеум, паркет та ін.) Їх відмітні риси — зносостійкість, можливість витримувати значні механічні навантаження, відсутність усадки в ході експлуатації.

Види матеріалів залежно від сфери застосування

Залежно від місця застосування сухих будівельних сумішей їх поділяють на три групи. Розглянемо кожну нижче.

Фасадні (для зовнішньої обробки). СБС, необхідні для зведення будівель, споруд, кладки фундаменту, монтажу зовнішньої обшивки, захисту будівель від негативних факторів зовнішнього середовища. Для них характерна довговічність, стійкість до перепадів температур, впливу вологи, пожежна безпека.

Оздоблювальні для внутрішніх ремонтних робіт. Являють собою сухі будівельні суміші, класифікація яких здійснюється залежно від типу робіт: грунтовки, шпаклівки, затирки, клейові суміші, наливні підлоги і т.д. Вони усі вирізняються відсутністю токсичних компонентів у складі, невеликою вагою, порівняно простою технологією нанесення, високою адгезією.

Універсальні. Оптимально підходять для будь-яких видів робіт, однак можуть відрізнятися високою вартістю.

СБС для будь-якої сфери застосування можна знайти в широкому асортименті, що випускається холдингом Альфа Формула. Серед ряду аналогів конкурентів наш продукт виділяють відмінні технічні показники, довговічність, простота і зручність застосування. Це обумовлено тим, що будівельні суміші мають інноваційний склад із додаванням природних мінералів, які мають підвищену міцність і стійкість до негативного впливу зовнішніх факторів.

Точно вивірена нашими лаборантами формула досконально дотримується на всіх технологічних етапах, так як виготовлення матеріалів відбувається на власному заводі компанії, оснащеному повністю автоматизованим обладнанням.

Меню